Хилядолетният ни град заслужава друг облик и друг стандарт.
На 28 октомври софиянци ще трябва да отговорят на въпроса какъв град да е София, сред кои столици да се нареди - сред модерните или сред западащите.

Това заяви кандидатът на НДСВ за кметския пост в София Антония Първанова при откриването на кампанията на жълтата партия.

Лидерът на НДСВ Симеон  Сакскобургготски  подчерта, че още от 2001г. настоява за децентрализация и за даване на повече правомощия на местната власт.

Той изтъкна, че въпреки отправените предложения от страна на кандидати на други политически сили да бъдат подкрепени от НДСВ, смята, че е важно партията да има свой кандидат.
Сакскобургготски  призова всички да гласуват, защото „лошият кмет го избират тези, които не гласуват".

Описвайки качествата на Антония Първанова, председателят на столичния предизборен щаб на НДСВ Огнян Герджиков заяви, че тя има толкова енергия, че „ако се включи в енергийната система на страната, спокойно могат да бъдат изключени 5-и и 6-и блок на АЕЦ „Козлодуй".

Акцент в предизборната програмата на Антония Първанова е политиката по финансиране на проекти в здравеопазването, образованието и социалната дейност.

Като свой приоритет тя посочи и изграждането на завода за отпадъци, който по думите й, е станал заложник на финансови и политически игри.

Представителите на медиите особено настоятелно потърсиха отговор от Сакскобургготски на това как ще реагира на исканията за оставка на министър Даниел Вълчев.
Междувременно, просветният министър Вълчев беше сред седналите на първия ред в залата.