Поведението на БСП не е адекватно от 12 години насам. Това заяви кметът на Благоевград Костадин Паскалев, член на ВС на БСП, в студиото на БиТиВи.

Според него, онова, което е стояло като проблеми вътре в БСП, след това е рефлектирало и в обществото, а контролът върху дейността при управлението на партията не работи.
Това означава много сериозна вътрешна криза в БСП, проблеми, които трябва да се решават на предстоящия конгрес, смята Паскалев и каза:

„За всеки е ясно, че в БСП има тежки проблеми, свързани с вътрешния живот в партията. БСП е в много сериозна вътрешна криза".
Той посочи, че изборите са доказали какъв е авторитетът на БСП в обществото.

Не можеш да твърдиш, че имаш успешно управление цял мандат и да спечелиш 40 депутатски мандата, мисля че за всеки е ясно, че това не може да се каже", коментира още членът на БСП.

По думите му не може да се обвинява ДПС за провала на изборите, както и за провалите в управлението, тъй като по принцип не може да се обвинява един политически субект за неговата сила.

„Като силен политически субект ДПС понякога налагаше своята воля. Но не може да се обвинява ДПС за това, че е сила", каза Паскалев.

Той поиска оставки, като единствено възможния вариант за продължаването на партията да съществува.
Според него, преизбирането на Сергей Станишевза партиен лидер би било лош вариант за партията - БСП се нуждае от нови лица, от млади хора, а хората, които са с повече от 20 години участие в ръководството на партията, нямат вече място там. Той предложи имената на Георги Кадиев, Желю Бойчев.