Разликата в заплащането между мъжете и жените у нас не е голямо. Това стана ясно от думите на министъра по европредседателството Лиляна Павлова на форум на жените в бизнеса.

Според нея това не е така в редица други европейски държави. По време на ръководството на ЕС страната ни е работила за равното заплащане на мъжете и жените. Имаме постижения и в баланса между личния и професионалния живот на нежния пол.

Приета е директивата именно в тази посока. Освен това сме на водеща позиция сред 144 страни по жени, заемащи ръководни постове в бизнеса и политиката.

Лиляна Павлова ни похвали и за развитието на информационните и комуникационните технологии, в които страната ни бързо напредва. 30% от дамите, работещи в сектора, са на ръководни позиции, изтъкна тя. Успешните жени и тези, които искат да са успешни, трябва да се подкрепяме, каза министърът.

Успехът на председателството бил в добрата симбиоза, според Павлова. Бяхме обединени около каузата, сподели тя пред жените в бизнеса. Успехът на българското председателство се дължи в голяма степен на женското начало, изтъкна още тя.

Министърът благодари на мъжете в екипа, които също са допринесли за успеха на председателството на ЕС.