ПП/ДБ искат оставката на МВР шефа Калин Стоянов заради опити за натиск от тяхна страна по време на изборите, парирани от Стоянов. Това заяви в парламентарните кулоари председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, след като заради липса на кворум пропадна днешното заседание на Народното събрание, на което депутатите трябваше да гласуват вота на недоверие срещу правителството/

"За какво да си я подава? Случаят е много различен, отдавна имаме сведения защо искат (ПП/ДБ) тази оставка, надявам се и министърът да има доблестта да каже истината. Че е бил притискан да работи за ПП/ДБ по време на изборите, за това му искат оставката. Разбрах от хора от екипа му, че не го е направил", "хвърли бомбата" Пеевски.

А какъв точно натиск се оказвал върху министъра, Пеевски призова да питаме самия него. "Може да проверите какви хора са ходили в министерството, кога са влизали, кога са излизали от ПП и ДБ, тогава ще говорим", даде все пак някаква подсказка народният представител на въпрос на News.bg.

ДПС няма да продължи да подкрепя управлението, ако ПП/ДБ не се откажат от искането си да остане в сила дерогацията (изключението) за внос на руски нефт, отговори ни още той.

Бойко Борисов не казва отказва ли се от сглобката

Бойко Борисов не казва отказва ли се от сглобката

Лидерът на ГЕРБ обаче иска моменталната оставка на спортния министър

"Тези хора не могат да четат нищо. Още не са първи клас, когато станат първи клас и се научат да четат... Не бих подкрепял правителство, което работи против евроатлантизма. И ако те продължат да работят с "Възраждане" и БСП да, няма да ги подкрепяме."

Пеевски отсече още - за него нямало вече съмнение, че ПП/ДБ имат личен финансов интерес от "Лукойл". ДПС ще подадат и сигнали и по казуса "Лукойл" в прокуратурата. "Убеден съм, че ще има арести със сигурност, ако има служби и прокуратура", уверен е той.

Основното лице на ДПС в последно време коментира и вчерашния протест - действията на полицаите били адекватни, защото имало "изключително агресивни ултраси". Какво трябваше да направят полицаите в този момент. Да се оставят да ги пребият, да ги убият?, попита реторично той. И посочи кои по мнението му са виновниците в случая - кметът на София и спортният министър Димитър Илиев.

Борисов, Хекимян и Георгиев в един глас: Терзиев да поеме отговорност

Борисов, Хекимян и Георгиев в един глас: Терзиев да поеме отговорност

СДВР съобщи за ранени, вандалски акции и арести след мача и протеста