Президентът Румен Радев обслужва чужди, а не националните български интереси. Това мнение изрази председателят на ДПС Делян Пеевски по повод отказа на държавния глава да оглави делегацията на България на Срещата на върха на НАТО.

Според Пеевски това е потвърждение, че позициите на Радев са подчинени на зависимости и връзки на Изток, обратно на евроатлантическите ценности и принципи.

Радев играе двойна, лицемерна игра, категоричен е Пеевски. По думите му примери за това са - измисленото "различни виждания", както и бягство в чужбина, когато НАТО заседава в София.

Президентът последователно и демонстративно се опитва да отклони България от нейните ангажименти и да я дестабилизира, прокарвайки руското влияние и пропаганда в този критичен за сигурността на Европа и света момент, посочва Пеевски.

Той обаче е убеден, че последователната позиция на евроатлантическото мнозинство в предходните парламенти на страната в подкрепа за Украйна, срещу непредизвиканата агресия на Русия и лоялността на България към Алианса не може да бъде компрометирана, в името на лични интереси и политически амбиции.

Заиграването с картата на сигурността и внушаването на страхове у хората е крах за високата институция на президент и злоупотреба с доверието на хората, изтъква още председателят на ДПС.

Радев отказа да ходи с рамка на срещата на НАТО във Вашингтон

Радев отказа да ходи с рамка на срещата на НАТО във Вашингтон

Държавният глава не приема някои от приетите от Министерския съвет рамкови позиции