Депутатът Делян Пеевски се отказва от сделката за „Химко”-Враца. Това обяви самият той в изявление до медиите.

ДПС депутатът обяснява, че решението му да се откаже от по-нататъшното приключване на сделката за закупуването на активите на „Химко”-Враца е заради необоснования политически натиск и продължаващата медийна кампания срещу него. Пеевски отчита, че кампанията срещу него е била изострена в последните седмици. По думите му тя се отразява изключително негативно както на дружествата, в които има участие, така и върху други стопански субекти, с които нямал никаква връзка.

Депутатът припомня, че през януари месец дружеството „НСН Инвестмънт“ ООД, в което е мажоритарен собственик, е внесло необходимия депозит за участие като кандидат в търга за закупуване на активите на „Химко“ – Враца. Намерението на ДПС депутата било дружеството купувач да възстанови част от производството на химическия завод и да открие нови работни места във Враца.

В изявлението си до медиите Делян Пеевски заявява още, че счита за недопустимо в държава членка на Европейския съюз бизнесът да се унищожава чрез натиск и негативни кампании, да се злепоставя доброто име на български фирми и да се възпрепятства дейността им.

Пеевски обявява, че се отказва занапред да участва в български бизнес проекти. По думите му причината е, че иска да запази от унищожаване всеки потенциален свой бизнес партньор, който би бил нарочен като „свързан с Пеевски”.

Нека политическите ми опоненти и тези, които продължават да злословят срещу мен, бъдат доволни, че са постигнали целта си”, заявява депутатът.

Той изразява надеждата си решението му да позволи на други, достатъчно сериозни инвеститори да придобият активите на „Химко”-Враца. Надява се те да реализират инвестиционна програма за възраждането на предприятието, която да защитава по най-добрия начин интересите на един от най-бедните в страната региони – Северозападния.

Припомняме, че на 19 февруари Делян Пеевски обяви, че продава дяловете си от „Булгартабак”. Снощи стана ясно, че вече е продал дела си в дружеството и вече официално няма дялово участие в него.

Припомняме, че снощи стана ясно, че Делян Пеевски вече е продал дела си в дружеството "Булгартабак" и вече официално няма дялово участие в него.

На19 февруари той обяви, че продава дяловете си от „Булгартабак”. Тогава депутатът обясни, че са зачестили опитите за умишлено дискредитиране на „Булгартабак” чрез използване на името му за отправяне на неистински внушения, свързани с дейността на компанията. По мнението на депутата целта на подобни действия било името на "Булгартабак" да бъде тенденциозно замесено в политически интриги от неговите опоненти. Пеевски бе категоричен, че не може да допусне това.