Председателят на ПГ на ДСП Делян Пеевски подкрепя Мария Габриел да съвместява поста на премиер и външен министър, а Николай Денков трябва да отиде в МОН.

Споразумението е абсолютно ясно, където пише, че акад. Денков става образователен министър. С тези думи пред медиите Пеевски коментира днешната криза в сглобката с ротацията в кабинета Денков-Габриел и въпроса кой да заеме поста на първи дипломат.

Това дори не трябва да бъде тема, категоричен бе Пеевски. По думите му Мария Габриел е изключително добър външен министър с отлични контакти, както и Денков щял да е блестящ министър на образованието.

Бойко Борисов не си дава МВнР в сглобката

Бойко Борисов не си дава МВнР в сглобката

В неделя лидерът на ГЕРБ е разговарял с Делян Пеевски

Според мен заради нещо много малко може да се наруши баланса в нещо, което върви напред и по най-хубавия начин, отсече народният представител. В името на България и нейния евроатлантически път всички ще отстъпят, каза Делян Пеевски. Ако не искали да отстъпят, то трябвало да се случи това, което е записано в управленското споразумение.

ДПС няма да влиза в изпълнителната власт.

Комисията за Нотариуса трябва да постигне пълна прозрачност и съдебната система да бъде изцяло изсветлена, според Делян Пеевски. Това ми е желанието, за да няма никога повече такова забавяне на дела, сподели той. Депутатът не си обяснява забавянето на делата в съдебната система. Пеевски каза още, че не е бил близък с Мартин Божанов.

Временна комисия ще брои кой има карта за достъп в имотите на Нотариуса

Временна комисия ще брои кой има карта за достъп в имотите на Нотариуса

Бойко Рашков не влиза в комисията