Лидерът на Консервативно обединение на десницата (КОД) Петър Москов днес се е свързал по телефона с боксьора Кубрат Пулев, който през последните месеци остро критикува българските политици и липсата на ефективно лидерство, съобщиха от формацията, която на парламентарните избори на 4 април получи 9 415 гласа, или 0,29% от гласовете, което не ѝ позволи да прескочи 4-процентния праг за влизане в Народното събрание.

Москов и Пулев били провели дълъг разговор за състоянието на България и проблемите на българските граждани. Петър Москов бил останал впечатлен от задълбоченото познаване не само на политическата ситуация в страната, което Пулев е показал в разговора, но и познаване на основните политически идеи и ценности на десницата и програмните тези на българските десни партии.

Пулев бил одобрил изцяло идеята на КОД, БЗНС и БДФ да обединят българската десница. По инициатива на Петър Москов двамата ще се срещнат утре. На срещата Москов щял да предложи на боксьора да влезе активно в политическия живот на България. Срещата щяла да се проведе утре от 11 ч. в Спортен център "Пулев" на ул. "Сребърна" 12. След срещата двамата ще направят изявление пред медиите.