Има време, когато можеш да вземеш поредица от грешни решения, в които могат да ти провалят донякъде политическата кариера и това да не е фатално нито за твоята държава, още по-малко за твоята партия. Има време, когато ако вземеш грешно решение, е фатално и за теб, може да се окаже понякога и фатално за Европа

Повече от половината в България: При комунизма беше по-добре

Повече от половината в България: При комунизма беше по-добре

От сондажа става ясно, че повечето хора в Централна и Източна Европа като цяло приемат демокрацията и пазарната икономика

Има време, което те кара да бъдеш не просто политик, а - държавник, каза Стоянов.

Това заяви президентът Петър Стоянов (1997 - 2002 г.) по време на участието си в предаването "Панорама" по БНТ. 

Той коментира редица въпроси, сред които носталгията по отминалия комунистически режим и последните събития във Великобритания. 

Младите българи напускат, защото не въвеждахме европейските ценности достатъчно твърдо и търсят повече Европа, повече справедливост, по-малко корупция.

Стандартът на живот е в пряка връзка от зачитане на законите, борба с корупцията, рушвет. Всички тези явления са в пряка връзка с 45 години живот в лъжа", вярва той.

За Прехода мога да кажа, че много постигнахме, всичко се промени и то за добро, независимо от изкусителните подмятания колко сме изгубили. Защото по онова време българите трябваше да чакат с часове на опашки за банани и портокали.

Консерваторите на Джонсън печелят 365 места, показват окончателните резултати

Консерваторите на Джонсън печелят 365 места, показват окончателните резултати

Победата на Джонсън означава, че Великобритания ще напусне ЕС до края на януари 2020 г.

"Разводът" между Великобритания и ЕС е институционален, а не цивилизационен. Днешните управници на Европа не мислят от "цивилизационна гледна точка", счита той.

Стоянов направи и паралел между времето около Освобождението ни и настоящата политическа ситуация. 

Когато България се е освобождавала в света е имало "пакс британика", защото Великобритания е владеела голяма част от света. "Днес България ще дава своя глас за практически въпроси на Брекзит", посочи Стоянов.