"С парламентарната група потвърдихме нашите ясни виждания, че ни водят принципите и основополагащата мотивация България да бъде изкарана от задкулисието. Някакви хора, които не са в парламента, контролират депутатите си. Това искаме да бъде нещото, които никога няма да се повтаря за България".

Това заяви премиерът и съпредседател на "Продължаваме Промяната" (ПП) Кирил Петков, цитиран от "Нова".  Той направи изявлението след късно заседание на ръководството на партията и депутати от парламентарната група.

Той посочи още, че това може да стане, ако ПП победи на следващите избори и получи мнозинство от над 121 депутати.

Петков потвърди: Отново той ще бъде номинация за премиер

Петков потвърди: Отново той ще бъде номинация за премиер

Ще дадем още един шанс на депутатите от "Има такъв народ" - ако ги е страх, отиваме на избори

Припомняме, че на проправителствения протест тази вечер Петков заяви, че ще бъде номинацията на "Продължаваме промяната" за министър-председател при завъртането на парламентарната рулетка . 

Малко преди това в ефира на БТВ финансовият министър и съпредседател на ПП Асен Василев заяви, че е по-скептичен и се готви за избори. "Не вярвам депутат, който гласува с Пеевски да промени мнението си." Асен Василев изказа и съмнение, че новото мнозинство ще успее да излъчи и нов председател на парламента.

Не са водени разговори Василев да смени Петков като премиер

Не са водени разговори Василев да смени Петков като премиер

Асен Василев: Всеки депутат носи глава на раменете си и има сърце