Два типа ремонти се правели на пътищата - законни и незаконни. Това обясни премиерът Кирил Петков по време на блиц контрола в Народното събрание в отговор на въпрос от Тошко Йорданов от ИТН за драмата с ремонтите на пътища. Призовавам да има контрол, изтъкна той.

Петков се страхува, че може да се плати на хора, които са нарушили закона. Петков даде пълна подкрепа да се ремонтират пътищата, но подчерта, че трябва да има контрол.

Припомняме, вчера точката за начина по който АПИ да плати на пътните фирми отпадна от дневния ред на законодателите, за да се изчистят спорните въпроси по темата. По-късно обаче от "Продължаваме промяната" не отидоха на заседанието на бюджетна комисия, поради което и то се провали и на практика развитие по темата от вчера до днес няма.

Пътищарите плашат отново с протести

Пътищарите плашат отново с протести

Блокирането на АПИ застрашава човешки животи, заявяват от ББК Пътища

Вчера и министър Гроздан Караджов беше в Народното събрание и помоли депутатите да му дадат разрешение на проблема за замразените плащания на пътно поддържащите фирми.

Колизия по темата имаше и в предишните народни събрание от миналата година, когато и депутатите блокираха предложението на Асен Василев (финансов министър в първото служебно правителство на Стефан Янев) за начина, по който да се плати за извършени ремонти, но недоговорени по законовия начин.

Ресорната комисия отпуши пътните ремонти

Ресорната комисия отпуши пътните ремонти

Ще бъдат платени и 50% т претендираните близо 1,2 млрд. по договори, сключени от ГЕРБ