За втори пореден ден Комисията за бюджет и финанси бе бойкотирана от членовете й от "Продължаваме промяната" и БСП, като от "столетницата" на заседание се яви единствено Румен Гечев. След 20 минути чакане на представители на останалите политически сили заседанието бе отменено, предизвиквайки недоволство у опозицията и председателя на комисията - Любомир Каримански от "Има такъв народ".

По-рано днес Каримански пък призова от трибуната на Народното събрание председателя на институцията Никола Минчев да накаже депутатите, които не изпълняват задълженията си в комисията: "Много моля да налагате наказания или да ни дадете правото да налагаме наказания на тези, които бламират комисиите!"

"И аз питам какво се случва. Не знам", лаконичен бе Каримански. И посочи - не смятал, че имало връзка между бойкота на комисията и напрежението около избора на гуверньор на Българската народна банка. Апропо, член на бюджетната комисия е и опонентът на Каримански за шеф на централната банка - Андрей Гюров от ПП.

Опозицията от своя страна пък не се забави с констатациите, че подобни действия говорели за разлом между партиите в управлението.

"Втори ден се случва така, че колегите от ПП и БСП не присъстват на комисията. Трябваше да има и блиц контрол на министъра на финансите Асен Василев, а и него го няма. Имам чувството, че се прави някакъв бойкот. Предполагам, че това е някакво вътрешно противопоставяне вътре в коалицията по различни въпроси, но това да си го кажат те. Важното е, че не можем да си свършим работата", каза Кирил Ананиев от ГЕРБ.

Основна точка, след изслушването на финансовия вицепремиер Асен Василев, бе гласуването на предложението да бъдат продължени старите договори за ремонт на пътища, прекратени от служебния кабинет, но без да бъдат подписани нови контракти.

"Започвам да се притеснявам за здравия политически разум", остър бе от своя страна министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. "Този законопроект е изключително спешен и забавянето му има катастрофални последици за републиканската пътна мрежа", коментира той. "Аз не мога да съм косвена жертва. Ако някой в случая е жертва, то това са всички български граждани, движещи се по тези отвратителни пътища", остър бе регионалният министър.