Има две притеснителни тенденции - какво има да се крие и защо не бе изслушан правосъдният министър Атанас Славов за избора на изпълняващ длъжността главен прокурор Борислав Сарафов. Притеснението си сподели бившият премиер и настоящ съпредседател на Кирил Петков пред БиТиВи от Народното събрание.

ПП/ДБ нямат проблеми с парламентарните комисии, които да бъдат повече при ГЕРБ/СДС, за да контролират редовната власт. Кирил Петков обаче се притеснява колко от комисиите ще отидат в ДПС и във "Възраждане". Няма как да продължи и да има политическа стабилност и да има дълголетие правителство, ако ГЕРБ продължават с плаващите мнозинства, а ние да сме като смокинов лист отзад, а те отпред да прокарват промените. Това не е предупреждение, а призив, защото ако ГЕРБ/СДС продължават така вкарват огромен риск в политическата система, предупреди Кирил Петков. Той бе категоричен, че ако ГЕРБ/СДС продължават с плаващите мнозинства, ПП/ДБ няма да го приемат.

Вчера няколко тревожни неща се случили - цялото общество настръхнало по темата подмяната на Гешев със Сарафов. За наша огромна изненада блокирането на изслушването на правосъдния министър Атанас Славов бе блокирано в правна комисия, ядоса се Петков. Тази подмяна бе като подигравка за обществото. Защо ГЕРБ/СДС използва алтернативни мнозинства, за да блокира изслушването, недоумява той.

Славов не очаква ВСС за минути да реши за Сарафов

Славов не очаква ВСС за минути да реши за Сарафов

Правосъдният министър зове за "институционален аскетизъм"