Регионалният министър Петя Аврамова също дойде в парламента да отговори на министъра на околната среда и водите. Тя приема неговото изказване като хвърлени в публичното пространство хаотични твърдения.

Водоизточници не са посочени като язовири, които трябва да се включат към ВиК системата на Бургас. За да се откъснат пари, трябва да има доклад, поясни тя. МОСВ управлява водите, както подчерта Аврамова. МОСВ трябва да изготви доклада за тези язовири, за да се присъединят към водоснабдяването на Бургас. Този доклад трябва да ни даде основата и сигурността, подчерта строителният министър. Въпреки че все още се чака доклада на МОСВ, МРРБ работи по въпроса да не остане Бургас без вода.

Обмисля се възможността ВиК холдингът да отпусне 60 милиона лева, но без доклада на МОСВ не може да се дадат тези средства. Никой не е бил против да се спаси Перник от водния режим, а сега, както тя констатира, министър Димитров критикува изграждането му.

Нинова очаквала оставката на Ревизоро

Нинова очаквала оставката на Ревизоро

След доклада на екоминистъра, че догодина се очаква водна криза

Петя Аврамова недоумява защо Ревизоро не е обвил бедствено положение в Бургас, ако е критично положението там, вместо да плаши хората. Някой се упражнява в театрални постановки, обвини тя.

Припомняме, по време на днешния парламентарен контрол екоминистърът предупреди, че догодина в страната ще има водна криза. По негови думи вода няма да има нито за гражданите, нито за земеделците. Ревизоро покани по двама представители от всички партии да отидат в МОСВ, за да им покаже каква е ситуацията.

След изказването му лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че е очаквала след изнесения доклад министърът на екологията да подаде оставка.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също излезе на трибуната и поиска оставката на правителството. Според него след думите на екоминистъра в зала трябвало да дойде лично премиерът и да подаде оставка пред депутатите.

Ревизоро: Догодина ще има водна криза

Ревизоро: Догодина ще има водна криза

Той прогнозира, че до 6 месеца Бургас ще е във водна криза