Всички български партии от семейството на ЕНП да се обединят за предстоящите местни избори - за това призова председателката на партията "Обединени земеделци" Петя Ставрева на възпоменателен събор по повод 96-ата годишнина от гибелта на Александър Стамболийски, предаде БНТ. По традиция съборът се провежда в местността Янини грамади над пазарджишкото село Славовица - родното място на държавника. Събитието събра земеделци от цялата страна. Гости на честванията бяха еврокомисарят Мария Габриел и зам.-председателят на парламента Емил Христов.

Лидерът на партията Петя Ставрева и почетният председател д-р Анастасия Мозер отбелязаха значимостта на държавника Александър Стамболийски в българската история, както и необходимостта от обединение на партиите в дясноцентристкото пространство за местния вот.

"Една от големите идеи на Стамболийски е обединението и аз вярвам, че за местните избори и с ГЕРБ, и СДС и другите от ЕНП трябва да бъдем един отбор." - посочи Петя Ставрева.

Обединените земеделци продължават да работят на европейско ниво за по-справедливо разпределяне на субсидиите за средните и дребните стопани, както и за приемане на изискване за 50 процента българска продукция в големите търговски вериги у нас.