Причината, която бе изтъкната от премиера за отзоваването ми, е абсурдна. Твърди се, че е, защото е надвишен процента на назначения на хора, които не са дипломати. По наредбата обаче това не е основание за освобождаване. Това коментира пред bTV бившият шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, който бе отзован от настоящия си пост на консул във Валенсия.

Според него истинската причина е реваншизъм към хора, на които е засегнал интересите.

"КПКОНПИ запорира имущество за повече от 2 млрд. лв. на различни лица и сега тези хора явно са близки до властта", добави той. 

"Вероятно ще заведа дело, защото заповедта е неграмотна. Нямам намерение да се връщам на тази работа, но просто искам да покажа, че не се прави така", коментира още той.

Георгиев допълни, че към момента не е уведомен официално от Министерството на външните работи за отзоваването.

По думите му не е имало сделка да премахне пристройките на апартамента си, около които преди години се разгоря скандал, в замяна на консулския пост. Георгиев твърди също, че е притежавал необходимите качества за позицията, защото е юрист, а работата на нея е именно юридическа. Подчерта също, че нивото му на владеене на испански език е добро и ходел на всичките си срещи без преводач.

Попитан за оценка на дейността на главния прокурор Иван Гешев, Георгиев коментира, че според него той си върши работата и не може да разбере настървеността срещу определени личности.

Прекратяват мандата на Пламен Георгиев като консул във Валенсия

Прекратяват мандата на Пламен Георгиев като консул във Валенсия

Премиерът Кирил Петков съобщи и данни за ваксинацията