Политиците да гледат не частично, а пълноценно, не за три проекта, а девет проекта за модернизация на българската армия. За това призова президентът на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев на конференция "Членството в НАТО - ключ към Европейския съюз".
Той изтъкна, че страната ни има нужда от всички проекти за модернизация на българската армия, като те трябва да бъдат изпълнени от държавите-членки на НАТО.

Плевневлиев призова политиците да гледат на развитието на България в план до 2030 г.

"Не днес да купим мъничко от танковете и сухопътните машини, защото може би ще има политически проблем със самолетите. Или утре да купим мъничко от фрегатите, защото утре може би ще има проблем със сухопътните машини", коментира президентът.

Плевнелиев категорично заяви, че е крайно време да се спре с наливането на пари в бивши империи "за тяхното военно и остаряло оборудване".
"Купете ги от нашите партньори в НАТО и нещата започват да се променят - не с много, а с мъничко", допълни той.

Управляващите не трябва да се заиграват със страховете, а да решават проблемите на гражданите, призова още държавният глава и посочи, че е съгласен със страховете на хората.

Политиците трябва да адресират страховете на гражданите и да ги решават по един устойчив начин, настоя Плевнелиев, според когото идващите избори са от основно значение. По думите му всеки един от нас трябва да защитава това, което е правилно и вярно за следващото поколение.

Държавният глава благодари на всички политици, допринесли за изпълняването и реализирането на националната мечта, зададена от Апостола на свободата - да бъдем равни на другите европейци и да бъдем членове на Европейския съюз и НАТО.

"Каузата не е спечелена и битката не е приключилата. Каузата е битката за младите хора, за следващото поколение и те трябва да знаят защо е важно да бъдем равни на другите европейци", завърши Плевнелиев.