Без подписано коалиционно споразумение, но с ясни приоритети за Пловдив ще работи новото мнозинство в пловдивския общински съвет, групирано около ГЕРБ.

Това обявиха днес общинсксъветници, които сформираха ново мнозинство.

Бъдещите действия на десните бяха договорени на среща във формат - СДС, ДСБ, Съюза на свободните демократи, „Атака" и Граждански съюз за нова България.

Новите 26 ще правят анализ на работата на администрацията в първата година на мандата и вече работят по проект за управление на града в оставащите три години.
На този етап не се обсъждат предложения за смяна на лица в администрацията, включително и на изпадналите в изолация ВМРО.

По думите на участници в срещата кметът Славчо Атанасов ще може да разчита на подкрепа, ако се дистанцира от обкръжението си от ВМРО.

„Славчо Атанасов е кмет и той да реши дали да освободи и другите двама зам.-кметове от квотата на ГЕРБ - Марта Божикова и Димитър Цветков. Ние нямаме намерение да ги изтегляме." Това обяви лидерът на ГЕРБ и председател на Общинския съвет Йордан Кюмюрджиев.

Според него без ВМРО в Общинския съвет би се работило по-ефикасно, а Славчо Атанасов трябва да стегне администрацията си.

Припомняме, разрив между ГЕРБ и ВМРО настана след като Славчо Атанасов отстрани от длъжност своя заместник по икономическите въпроси.