Българите в Обединеното кралство ще могат да гласуват на предсрочните парламентарни избори в 112 избирателни секции, което е с шест по-малко в сравнение с предишния вот през юни тази година, съобщи кореспондентът на БНР от Лондон.

Причината за намалението на броя на секциите не е затваряне на някои от тях, а сливане на секции в определени места, където преди това две секции са се намирали в едно помещение. В тези секции е увеличен броят на членовете на комисиите за по-ефективно обслужване.

Сред общо 112-те секции, 38 са разположени в столицата Лондон, включително четири в българското посолство. Въпреки това, броят на машините за гласуване е значително по-малък в сравнение с изборите през юни, когато те са били 35, докато сега са само 14 - 13 от които в Лондон и една извън него.

На базата на данни от регионалните координатори, се очаква по-ниска избирателна активност сред българите в Обединеното кралство. Според тях интересът към изборите на Острова не е толкова висок, колкото преди, и все по-малко българи се регистрират онлайн на сайта на ЦИК за гласуване.

МВнР: Изборите в чужбина за 51-ви парламент започват тази вечер

МВнР: Изборите в чужбина за 51-ви парламент започват тази вечер

Сънародниците ни зад граница гласуват в общо 719 секции в 57 страни