България трябва да направи две много важни неща - спешни реформи в Наказателния кодекс и в Наказателно процесуалния кодекс.
Това препоръча министърът на вътрешните работи на германската федерална провинция Бавария Йоахим Херман след срещата си с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите на Херман присъдите в Бавария са много по-строги и в България трябва спешно да бъдат променени мерките.

Двете страни Бавария и България - си сътрудничат дълго време и много успешно, допълни Йоахим Херман и обясни, че Бавария изпитва симпатия към работата на българското правителство за присъединяване към Шенген.

По думите му важно е всяка държава да осигури сигурността на външните си граници. Херман призова България да изгради система за оптимален контрол на границата с Турция. По думите му от там минават основните пратки с наркотици от Близкия изток към Централна и Средна Европа.

Херман посочи, че следи от близо и с интерес борбата на правителство с корупцията и организираната престъпност. Германският министър посочи, че страната ни е на правилен път, взела е ефективните мерки, които ще ограничат дейността на организираната престъпност.

България е надежден партньор за пресичане на трансграничната престъпност по отношение на трафик на наркотици, изготвяне и разпространение на фалшиви пари и скиминг устройства", каза Херман.