Нужни са опитни политици в кризата, а младите да стоят до тях и да се учат. Това заяви пред БиТиВи Мехмед Дикме, бивш министър на земеделието. По думите му по време на служебни кабинети процъфтяват контрабандата и големият сенчест бизнес. Той вярва, че правителство може да има с втория мандат.

Правителство на Борисов с ДПС ще изкара хората на улицата, според Дикме. Той смята, че лидерът на ГЕРБ ще подкрепи правителство на ПП/ДБ. Всички искат правителство, по думите му. Затова и трябва да се намери формулата за съставяне на редовен кабинет.

Трябва да се фокусират вниманието и усилията върху съставянето на правителство, заяви и Меглена Плугчиева. Има нужда от запрятане на ръкавите и много работа, подчерта тя.

Костадинов прогнозира: Редовно правителство няма да има

Костадинов прогнозира: Редовно правителство няма да има

Защото това би довело до тежки електорални последици за партиите в него

Плугчиева беше в състава на проектокабинета "Габровски", но към настоящия момент никой не е говорил с нея за участие в ново правителство. Очакването е с втория мандат да има правителство, съгласна е тя с констатацията на Мехмед Дикме. Искат се повече консенсус и диалог от всички, според нея.

Несериозно е председателят на парламента да се сменя на 3 месеца, по думите й. Да се търсят експерти и широка коалиция, съветва Плугчиева. Политиците трябва да се фокусират върху конкретните проблеми на хората.

Мирослав Севлиевски пък е оптимист. Демокрацията в България работи, според него. В политиката влизали млади хора. В настоящата ситуация едните били изхабени, а другите неопитни и пластовете трябвало да се наместят, по думите му. Политиците трябвало да научат, че в политиката освен мед имало и жило. Този, който каже, че моли за подкрепа, ще съумее да направи правителство, според него.

Правителство, премиер, всичко е в ситуацията на абсурда, смятат политолози

Правителство, премиер, всичко е в ситуацията на абсурда, смятат политолози

Румяна Коларова и Любомир Стефанов анализират кой да е премиер