Спечелилият изборите в Бургас Димитър Николов каза, че на изборите е бил подкрепен от всички свободни и мислещи хора в Бургас.

По думите му това е категоирмно победа на ГЕРБ, тъй като той е нейн кандидат, но е уверен, че днешната победа принадлежи и на всички десни хора в града.

Николов допълни, че кампанията е била изключително трудна - с компромати, настървение и купуване на гласове, като последното е абсурдно за една страна с европейска визия.

Димитър Николов посочи, че има три неща, които ще направи като кмет - одит на общината, създаване на отдел за изготвяне на европроекти и направа на общ устройствен план на Бургас.

Друг спечелил кмет - Йордан Лечков каза, че това е победа преди всичко на сливналий. Лечков благодари за доверието, но посочи че след като отшуми изборната кампания и днешния ден „има много забележки към управляващите".

„Става нещо, от което ние трябва да се срамуваме, че сме българи и живеем в европейска страна - купуването на гласове."

Петър Паунов, новият кмет на Кюстендил, каза, че неговите съграждани ги чака „розово бъдеще" и той обещава това. „Ще разберат, че не са сбъркали", каза Паунов. Той допълни, че нарушенията, които стават в ромската махала на града са изключително притеснителни. Първото нещо, което ще направи Петър Паунов след встъпването си в длъжност ще бъде подсигуряването на отоплението на детнските градини и училищата за зимата.

Божидар Йотов, спечелил на втори тур мандат за управлението на Русе срешу Ваньо Танов, посочи, че неговата победа е победа за русенци и той още миналата седмица е провел разговори с някои общински съветници, така че е уверен, че Русе ще има робатещо мнозинство.