Лютви Местан и Радан Кънев се заключиха в една от парламентарните стаи на Реформаторския блок, за да си поговорят за политическата зима.
"Съвършенно нормално е с господин Кънев да говорим не само през лятото, но и през зимата", зачуди се на интереса вече независимият народен представител Местан след края на неочакваните разговори.

Какво ли не преглътнах, докато бях в управлението, ядосва се Радан Кънев

Какво ли не преглътнах, докато бях в управлението, ядосва се Радан Кънев

Премиерът искал да тропоса своя неуспех някому, твърди политикът

"Говорихме за политическата зима. За ветровете, които веят през тази политическа зима и променят някои политически реалности. И нищо повече", "изчерпателно" обясни Местан.

Той е успял да уведоми Кънев как ще се позиционира групата независими народни представители около Местан. "Много ясна опозиция на това управление, чиито формат става все по-неясен", припомни позицията на екипа си.

Лютви Местан и хората му обаче категорично няма да участват в замисления десен проект на Радан Кънев. Именно и заради това на днешните си разговори Местан и Кънев не са договаряли общи действия.

"Ние се определихме като либерали и в България смятам, че има много ясна категорична необходимост от либерално движение за евроатлантическо развитие на страната. Ние ще бъдем отворени за диалог с целия политически спектър по национално значими теми", посочи още екслидерът на ДПС.

"Не" на внушенията за съучастие на независимите народни представители около мен в десен политически проект", призова Лютви Местан.

Не се забави и коментарът на ДПС за срещата между Местан и Радан.

"Много интересен е фактът защо са се заключили", се поинтересува зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Станислав Анастасов.

Той напомни, че и Местан, и Радан се определят като твърда опозиция. "Може би в тази област имат някакъв взаимен интерес", предположи ДПС депутатът.