Няма как да приемем партиен кандидат на ГЕРБ, тъй като това би обезличило Реформаторския блок, форматът трябва да е по-широк,  в това число с патриотичен профил. Това заяви пред БНР реформаторът Димитър  Делчев.

Той обяснява, че младежите по време на академията на ДБГ са поискали издигането на единен кандидат за президент на мнозинството и да се време в разговори за това.

Младите искат държавник, който да се противопостави на големия враг на обществото и набиращ сили ляв популизъм на Корнелия Нинова и Мая Манолова, добави депутатът. Той обобщи, че според младите хора някои от начините за справяне с популизма са инвестициите и подобряването на бизнес средата, реформата в образованието, върховенството на закона, антикорупционните политики.

Това, което трябва да направим, е с колегите от Блока и да решим какъв е общият път за консолидация. РБ има доверието на хората да бъдем корективът в коалицията с ГЕРБ и да отстояваме реформаторските политики и ще продължим да го правим, категоричен бе той.

Задачата на десницата е да противостои на левия популизъм. Мнозинството доказа, че десните са разумни и мислещи, намираме конкретни решения и се правят реформи.