Министерство на земеделието е представило вариант за помощ и зеленчукопроизводителите и Сектор "Плодове и зеленчуци" са удовлетворени от интервенцията на ковид мярката. Голяма част от протестиращите бяха на среща тук и протестите ще бъдат преустановени.

Това заяви земеделският министър Иван Иванов за исканията на протестиращите от всички асоциации и браншови организации на зеленчукопроизводители, които само няколко часа по-рано дадоха гневен брифинг. 

Зеленчукопроизводителите се опасяват, че промяната ще ги отвее

Зеленчукопроизводителите се опасяват, че промяната ще ги отвее

От Браншовата камара "Плодове и зеленчуци" и Националната асоциация на картофопроизводителите излизат на протест на 22 март

Иван Иванов заяви, че не е съгласен да бъдат противопоставяни различните браншови организации на зеленчукопроизводителите. Създадено е изкуственото противопоставяне, но Иван Иванов не го разбира. Работим на база разчети, изисквания, завишени разходи и на тази база ще бъдат разпределени различните средства, обясни Иванов и добави, че ще проведе допълнителна среща с браншовите организации на зеленчукопроизводителите и овощарите.

Компетентните министерства правят проверки за наличието на спекула. Не е в компетенцията на МЗХГ да установява дали има спекула и картели. Има изкуствено завишаване на цените на олиото, коментира още Иван Иванов.

Недоволни земеделци блокираха пътя Пловдив-Карлово

Недоволни земеделци блокираха пътя Пловдив-Карлово

Причината за днешния протест е разпределението на парите по ковид мерките между отделните сектори в земеделието