Политическата система се стабилизира, но няма алтернатива или поне избирателите не я различават. Това заяви пред bTV бившият премиер в периода 1997 - 2001 г. Иван Костов във връзка с резултатите от изминалите местни избори.

По думите му БСП изглежда неубедително, независимо, че са направили реформи в структурата си.

"Изборите в София дават сериозни сигнали, които трябва да бъдат отчетени. Ако се анализира вотът за общински съветници - ще се види, че той е опозиционен", подчерта Костов и посочи, че ако "Спаси София" са потърсили политическа подкрепа, щели да имат повече представители в Столичния общински съвет, а сега гласовете им са се преразпределили в други партии.

Окончателно: 49.98% за Фандъкова, 45.13% за Манолова
Обновена

Окончателно: 49.98% за Фандъкова, 45.13% за Манолова

Мая Манолова ще иска касиране на избора на кмет…

Според бившия премиер, гражданското общество трябва да разбере, че без партия - не може да се формира алтернатива.

"Политическата система е защитена от специален закон, той не допуска неправителствени организации или движения да се съревновават с политическите партии. Няма демокрация без партия", допълни той.

Костов коментира и упрека на премиера Борисов към "Демократична България", че са подкрепили Мая Манолова на балотажа.

"За г-жа Фандъкова, Джамбазки и Сидеров са подадени 186 222 гласа заедно. На втория тур Фандъкова взима с 30 хил. гласа повече. Гласовете на опозицията - общо заедно са 225 980, но Мая Манолова не взима тези гласове на втория тур. Тя дори не мобилизира тези гласове, които в гнева си са се проявили на г-н премиера.", добави Костов.

С 14 класьора доказателства Манолова пита има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ

С 14 класьора доказателства Манолова пита има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ

Екзитполовете били използвани за политическа пропаганда

Той посочи, че социолозите често спекулират с данните, а резултатите от екзитполовете не са точни. Костов изтъкна, че от шест години не се занимава с политика.

Във връзка Брекзит Костов заяви, че темата у нас се подценява, защото е непозната. По думите му не се коментира съдбата на нашите съграждани на Острова.

Според него предсрочните избори във Великобритания ще се спечелят от премиера Борис Джонсън.

Той заяви, че британският министър-председател ще изведе държавата от ЕС със споразумение. Костов допълни още, че не се дискутира защо Великобритания напуска ЕС.

Манолова си сапунисва имиджа, ядосаха се ГЕРБ

Манолова си сапунисва имиджа, ядосаха се ГЕРБ

Според Цветомир Паунов с това поведение не я чака нищо добро в бъдещия й политически проект