Атентатът на летище „Ататюрк” е резултат от политиката на турския президент Реджеп Ердоган в Близкия изток и опитите му да сложи ръка върху енергийни ресурси. Това мнение изрази в студиото на предаването „Тази сутрин” съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

Той смята, че като съседна държава България също е застрашена, но службите за сигурност били наясно със ситуацията.

Относно подадената преди ден оставка на британския политик и привърженик на Брекзит Найджъл Фараж, Каракачанов подкрепи избора му. Според него у нас няма подобна практика като се постигнат определени политически цели да се напусне поста.

Красимир Каракачанов смята, че референдумът във Великобритания е част от спора каква Обединена Европа искаме да видим. По думите му ако Европа иска да е федерална държава, трябва да има армия, която тежи на световната сцена. Бил поставен въпросът за това дали Европа ще се развива като рай за бюрокрацията или ще бъде управлявана от суверенните държави.

Каракачанов коментира и футболните войни в ЦСКА, като заяви, че футболът е отражение на състоянието на държавата. По думите му в страна, която не може да въведе ред и правила, се случва това, което в момента става в спорта.

Патриотът каза още, че политиката гледа на феновете като на избиратели, които да бъдат убедени да гласуват за определени партии.