30-40 полицейски служители се събраха, за да демонстрират пред сградата на Народното събрание в София. Те изразиха недоволство от "безпрецедентен опит за употреба на Министерството на вътрешните работи" и в защита на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Припомняме, че Стоянов вече проведе среща с кандидата за служебен министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева и след това сподели усещането си за брутален политически натиск върху новия служебен премиер.

Лъчезар Колев, част от специализираните полицейски сили в СДВР, коментира пред журналисти, че на всички служители на полицията им е дошло "до гуша" политически партии да употребяват МВР за политически цели. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов бил направил неща, които не са направени в последните 20 години, изтъкна Колев.

По думите му "независимо кой е министър на вътрешните работи започват едни преназначавания и става много страшно". Колев заяви и че е омръзнало на всички служители да се използва всеки случай, за да се твърди, че полицията не си е свършила работата или пък че изборите са манипулирани.

Това е брутално, възмутен е Колев.

Той уточни, че протестът на служителите на МВР е спонтанен и не е съгласуван със СДВР. "Застанал съм, за да си защитя екипа и всички служители, които смятат, че МВР продължава да се използва чисто политически и най-вече от ПП-ДБ", категоричен бе той.

Лъчезар Колев допълни, че всяка една нападка към МВР влияе не добре към служителите, а така и обществото става в несигурна позиция. "Това, което аз виждам по медиите, е само за разрушаване на системата на МВР с чисто политически ефект", каза още той.

Полицаи изпреварват с протест избора за МВР на Грънчарова-Кожарева

Полицаи изпреварват с протест избора за МВР на Грънчарова-Кожарева

И синдикат "Огнеборец" гаси пожара на върха МВР

Лично Калин Стоянов дойде при протестиращите, за да им благодари за подкрепата. Благодари и на тези, които са протестирали в страната. След това направи изявление, без да отговаря на въпроси на журналисти. Не отговори и на въпрос дали е имало втора среща с Горица Грънчарова-Кожарева.

По думите на Калин Стоянов демонстриращите ще се опитат да се противопоставят за пореден път на опитите на "някои провалени политици" да овладеят МВР, които пък преди това се опитват да използват системата като "политическа дъвка" и "боксов чувал, върху който да се упражняват". За да не остане неразбран кои точно провалени политици има предвид, Калин Стоянов допълни: Свидетели сме как определи хора, неуспели според мен, политици, правят опити да си намерят "ала-бала министър", който да им съдейства за връщането на загубените около 300 000 гласа на последните избори.

Служебният вътрешен министър поиска и същите тези провалени политици да покажат как точно са сметнали, че на последните парламентарни избори са били купени 35 хиляди гласа, за да се види дали не са използвали "ала-бала калкулатор".

След въпросното изявление Стоянов си тръгна, без да отговори на никакви въпроси.