Полицаите иззеха бутилки с физиологичен разтвор от палатките на протестиращите майки. Часове преди началото на антиправителствения протест в София полицаи претърсиха палатковия лагер на майките от инициативата "Системата ни убива". Той се намира пред сградата на бившия Партиен дом, съобщи Нова телевизия.

По думите на майките физиологичният разтвор се използва от медицинско лице за промиване на рани.

43 дни на гладна стачка е екологът Димитър Василев

43 дни на гладна стачка е екологът Димитър Василев

Искането му е да бъде спасен Кресненския пролом

След претърсване на района на площад "Независимост" от МВР съобщиха, че не е намерено нещо притеснително към този момент.

Поредният антиправителствен протест, който днес е обявен за "Велико народно въстание" започна към 17 часа при засилено полицейско присъствие. До момента няма ескалация на напрежението.

Затруднено е преминаването през Дунав мост край Русе

Затруднено е преминаването през Дунав мост край Русе

След 17:30 ще има блокада на кръстовището край град Бяла

Малко по-рано полицаите провериха документите на мъж от протестиращите, който се опита да се вклини в групата на официалните лица за честването на Деня на независимостта на площад "22 септември" в Пловдив. Той започна да държи политически речи по мегафон преди началото на възстановката по посрещането на цар Фердинанд.

Двама униформени опитаха да го изведат от площада, което доведе до напрежение между протестиращи и полицаи. Мъжът беше изведен от площада. След проверка на документите му за самоличност, беше освободен.