С коледни песни, празнично настроение и много подаръци, връчени лично от Дядо Мраз на присъстващите деца пред столичния храм "Света Неделя", посланикът на Москва Анатолий Макаров дари 13-метрова коледна елха на София.

"Коледната елха е израз на развитието на нашите връзки не само на междуправителствено равнище, но и на нивото на столиците на двете страни. За в бъдеще ще имаме много планове и интересни проекти, които съвместно можем да реализираме за благото на народите на Русия и България".

С тези думи руският посланик представи коледната елха.

Той напомни, че изтичащата 2018 година е била продуктивна по отношение на двустранното сътрудничество между двете страни, проведените визити на високо равнище, заседанията на междуправителствената комисия и форумите в български и руски градове.

Мараков пожела много здраве, щастие, мир и благополучие на всички хора през следващата 2019 година.

Заместник-кметът по културни въпроси в Столична община Тодор Чобанов заяви, че столицата за втора поредна година с радост приема великолепната коледна елха, която е дар от Русия.

"Рождество Христово е фундаментален и важен празник за хората от София и Москва. Това са празниците, които заемат много специално място в историята на София", обясни Чобанов.

Той се похвали, че столична община има над 50 различни споразумения с градове от целия свят, по които осъществява партньорства в сферата на културата и туризма.

Чобанов допълни, че взаимоотношенията между България и Русия са много силни и традиционно се организират дни на София в Москва и обратното.

Зам.-кметът изрази надежда да настъпят по-добри дни и по-спокойно време за света, с по-малко кризи.

Чобанов е убеден, че през следващата година София ще постигне още много. Той пожела на всички хора да бъдат благословени, успешни и здрави през новата 2019 г.

На тържественото събитие присъстваха жители и гости на столицата, много деца, председателят на АБВ Румен Петков и представители на Столична община.