В последния месец от управлението на ГЕРБ и ДПС се натъкнахме на един модел, който бяхме забравили. Това обяви на брифинг в Партийния дом Кирил Петков като посочи, че този модел бил "ако мине номерът".

Първият опит бил с детската болница. Ако мине номерът да е частна, коментира Кирил Петков, като според него след реакцията на формацията имало и реакция от властта. Вторият път било с пенсиите, а последният опит е с цената на тока. След като от ПП-ДБ реагирали, пак се оказало, че няма да поскъпне тока. Ние сме тук, за да не мине номера, закани се Кирил Петков.

Допълнително, ПП-ДБ събират подписи за изслушване на енергийния министър Владимир Малинов другата седмица в парламента.

Стана ясно също, че формацията няма да подкрепи правителство ГЕРБ-ДПС. И в днешния ден се показало, че с бившите си партньори те имат разминавания. Петков е убеден, че има мнозинство за реформа.

Мръсна компроматна кампания, видя той в записа, който вчера излезе в медиите. На него се чуват гласовете на Асен Василев, Кирил Петков, Николай Денков и Лена Бориславова уж по време на последните парламентарни избори през 2023 г. По думите му този запис е рязан и манипулиран. "Има нелогични изречения. Службите работят като компроматна машина", убеден е Кирил Петков.

Атанас Атанасов се чуди също дали премиерът Димитър Главчев ще възложи проверка на ДАНС кой е извършил записа.

По въпроса за катастрофата с колата на НСО Кирил Петков потвърди, че е бил на задната седалка на автомобила. Той изрази своите дълбоки съжаления за случая, като определени определи изказванията като гадна кампания. През цялото време Петков се е интересувал от състоянието на жената. За информацията, че е асфалтирана част от пътя в района на Аксаково той твърди, че не знае нищо по темата.

Димитър Главчев в ситуация на "Искрено и лично"

Димитър Главчев в ситуация на "Искрено и лично"

Той увери, че цената на тока ще е под инфлацията