Парламентарната група на ПП/ДБ внесе в деловодството на Народното събрание своя кандидатура за управител на Националната здравноосигурителна каса, съобщава БНТ.

В мотивите се посочва, че номинираният за поста Станимир Боянов Михайлов разполага с необходимите качества да бъде успешен управител на Здравната каса, както и да работи в интерес на здравноосигурените граждани на страната и да допринесе за общественото доверие към НЗОК.

Като един от основните критерии за номинирането му за поста се посочва дългогодишният му опит във финансово икономическата сфера и професионален опит в областта на управлението на здравеопазването.

Станимир Михайлов е завършил висше образование с образователна степен "Магистър" и с призната квалификация "Икономист". Има над 15 години стаж в банковата система.

Подуправителят ще ръководи НЗОК до избирането на нов шеф

Подуправителят ще ръководи НЗОК до избирането на нов шеф

Ресорната комисия в НС прие на първо четене промени в Закона за здравното осигуряване

От 2002 г. до 2005 г. е ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси към посолството на България в Лисабон, Португалия. Той е член и съучредител на Българо-Португалската търговска Камара. Има опит и в сферата на здравното осигуряване.

От февруари 2022 г. Михайлов е председател на СД на МБАЛ Лозенец ЕАД, като независим член и до настоящия момент. Работи активно за развитие на дейността на болницата, подобряване на финансовото ѝ състояние и привличането на висши медицински кадри.

Припомняме, миналата седмица избор на шеф на НЗОК така и не се състоя в парламента, след като Жени Стайкова, номинирана от БСП, остана единствен кандидат за поста, тъй като кандидатурата на ГЕРБ се оттегли от състезанието.

ПП не са решили дали ще издигат кандидат за шеф на Здравната каса

ПП не са решили дали ще издигат кандидат за шеф на Здравната каса

Васил Пандов не знае да има уговорка за постове между ГЕРБ и ПП/ДБ