Втората по сила парламентарна група в Народното събрание - "Продължаваме промяната - Демократична България" все още не е решила дали ще издига свой кандидат за председател на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

"Предстои процедурата отново да започне, да се приемат процедурни правила за избор на председател на НЗОК, първо в Комисията по здравеопазване, след това в пленарната зала, и започва от начало процесът по номинации. Като всяка една парламентарна група или народен представител може да направи номинация. На този етап сме в процес на обсъждане в парламентарната група дали ще имаме кандидат", коментира минути след фиаското в зала на избор на председател на НЗОК народният представител от "Промяната" Васил Пандов.

Пандов категорично заяви - не му е известно да има уговорка за постове в подобни административни структури между двете сили, крепящи кабинета - ГЕРБ и ПП/ДБ.

"Не ми е известно на този етап да има такава уговорка. Както знаете, провеждат се срещи, знаете за нашата декларация, че трябва да има механизъм, по който да се избират лицата, които заемат постове в регулаторите. В момента продължават контактите в тази посока", отговори на въпрос на News.bg той.