В рамките на първия мандат за ГЕРБ има три пътя: правителство с ДПС, БСП, ИТН. Вторият вариант е разговор с ПП/ДБ, но тези разговори са трудни и с условия. Третият път е ГЕРБ да видят какви политики предлагат ПП/ДБ. Това стана ясно от коментара пред Нова телевизия на Кирил Петков.

Радев обещал на ПП/ДБ парламентът да работи поне до 15 юни

Радев обещал на ПП/ДБ парламентът да работи поне до 15 юни

За да приеме бюджет

Срокът на евентуално управление може да е до членството в Еврозоната. Аз не бих дал празен чек, увери съпредседателят на ПП.

Невъзможно е подкрепа с първият мандат и подкрепа за техни министри. Вторите в НС са готови на разговори с партията на Бойко Борисов по политики за кабинет на малцинството.

"Има механизми за контрол върху правителството на малцинството от страна на парламента. Готови сме да поемем този риск", каза Петков относно възможността ГЕРБ да свали правителството на малцинството.

ГЕРБ ще предложат правителство на малцинството, каза Десислава Атанасова

ГЕРБ ще предложат правителство на малцинството, каза Десислава Атанасова

При кабинет с ПП-ДБ е задължително премиерът да е на ГЕРБ

Няма разцепление в ПП, според него. В групата им знаели, че съединението прави силата. Ще бъде ужасно трудно едно правителство на малцинството, отчете бившият премиер. Но пък пред страната стоят големи приоритети. Не бягаме от отговорност, сподели Кирил Петков.

Фарс в бюджета - виждат от ПП. Според него 3% дефицит е постижим. Няма да си играем на скрити игри, категоричен бе Кирил Петков. Не ни е страх от нищо, отсече той. Разговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ не са нещо страшно и магия, по думите му. От първата политическа сила зависели разговорите.

Бойко Борисов призова: ПП/ДБ да си кажат

Бойко Борисов призова: ПП/ДБ да си кажат

Искат ли подкрепа от ГЕРБ или от кого?