ПП-ДБ вижда вътрешни борби в служебния кабинет между ГЕРБ и ГЕРБ. Това стана ясно от коментара на Даниел Лорер пред медиите в Партийния дом.

"Служебният премиер е бивш човек на ГЕРБ, а председателят на ГЕРБ му предложи заместник-председател на ГЕРБ за външен министър, той го предложи на президента, а президентът не е съгласен", коментира ситуацията Лорер.

Служебният кабинет не се избира от парламента, подчерта той. Това не означава, че служебният кабинет трябва да бъде изцяло политически безотговорен, каза депутатът. Редно било служебният премиер да състави своя кабинет с известна неполитическа подкрепа. Нас от ПП никой за нищо в този служебен кабинет не ни е питал, заяви Лорер. Хора от ПП там няма, допълни народният представител. За да има сериозна работа за хората, политиците трябвало да си говорят не през пресконференции, а в Народното събрание. 

Българската прокуратура за съжаление продължава да работи като предизборна платформа, коментира той по случая с Живко Коцев. Целта била да се откажат хората да гласуват.

Бившият регионален министър Андрей Цеков отрече наследничката му на поста да е свързана с ПП. Бойко Борисов използва дезинформацията като политическо оръжие, категоричен бе той. Виолета Коритарова е дългогодишен кадър на ГЕРБ, отсече Цеков. Самият той я е отстранил като шеф на Кадастъра.