Парламентарната група на ПП-ДБ не само са възмутени, а са взривени от предложените кандидати за служебни министри.

Първи думата взе съпредседателят на ПП-ДБ и бивш премиер Кирил Петков. Един служебен кабинет има най-високата цел, която трябва да постигне - безпристрастни избори, където купеният вот да бъде ограничен максимално. Изборът на Калин Стоянов е не само провокативен, а обида в опита да се прикрият зависимости на служебния кабинет.

Изборът на този вътрешен министър показва абсолютната политическа наглост. Стоянов е ярка политическа фигура, свързана с ГЕРБ, заяви Петков и припомни, че в редовния кабинет е предложен от ГЕРБ, а и е от тези фигури, които нямат собствено мнение.

От ПП-ДБ разкритикуваха и кандидата за служебен министър на електронното управление - Валентин Мундров. Това показва ярко политическо оцветяване на служебното правителство по възможно най-лошия начин, изтъкна той. Припомняме, Мундров бе предложението и от папката, която внесе Мария Габриел и която се оказа, въпреки обявеното, че няма постигнато съгласие с ПП-ДБ.

Според него купеният вот ще бъде със същата сила, като на местния вот. Кирил Петков разкритикува и Мария Павлова, като кандидат за служебен правосъден министър. Павлова е заместник на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

Освен това Петков уведомил Георги Гвоздейков, че ако реши да остане в служебния кабинет на Димитър Главчев, решението ще е негово, но в такъв случай ще бъде изключен от "Продължаваме промяната".

След това групата на ПП-ДБ напусна залата за консултации на президентството обидени и не пожелаха да чуят останалите политически коментари. 

На излизане държавният глава Румен Радев ги предупреди за действията си в следващите дни и че те ще бъдат експедитивни, тъй като намерението е за провеждане на избори 2 в 1, което означава, че следващата седмица правителството ще бъде гласувано в пленарна зала. 

ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС, Възраждане и ИТН уважиха консултациите за служебно правителство

ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС, Възраждане и ИТН уважиха консултациите за служебно правителство

БСП обявиха, че няма да участват