ПГ на "Продължаваме промяната" излезе с декларация в парламента, в която поиска от служебният кабинет веднага да внесе проектобюджет за 2023 г.

Депутатът Искрен Арабаджиев напомни, че има три подготвени бюджета от Министерство на финансите, срокът е изтекъл октомври, а бюджет не е внесен. За тях "е възможно да се работи с удължен бюджет, но не е правилно, тъй като кризите вземат различна посока всеки месец и се изискват адекватни мерки по доходите на хората".

Кабинетът пуска бюджет 2023, призова без партийно наддаване

Кабинетът пуска бюджет 2023, призова без партийно наддаване

Донев изрази надежда, че бюджетната процедура няма да се превърне в дълга парламентарна процедура

ПП припомни предложенията си: вдигане на пенсиите, данъчни облекчения за младите семейства, повишаване на минимална работна заплата.

"Ако служебното правителство не внесе бюджет - ще изложим държавата, бизнеса и хората на редица рискове. Не могат да се финансират мерките адекватно. Улисани в политически маневри - не трябва да забравяме за бизнеса, пенсионерите, родителите. Има опасност за парите от Европа, въвеждане на еврото и кредитния рейтинг", изброи Арабаджиев.

Нинова се закани: Бюджетът на МС няма да излезе от парламента в този си вид

Нинова се закани: Бюджетът на МС няма да излезе от парламента в този си вид

Всяка партия ще трябва да направи отстъпки за бюджета, посочи Нинова

"Време е да се каже край на мизерията на пенсионерите и младите да спрат да напускат България", се казва в декларацията на ПГ на "Продължаваме промяната".

Депутатът от ДПС Петър Чобанов пък заяви пред журналисти в кулоарите на парламента, че без да има едно ясно политическо мнозинство, което да носи отговорност за действията си, няма как да се случат и нещата с бюджета. Иначе от формацията биха искали да бъдат част от такова мнозинство и да имат водеща роля в него.

ДПС: Без мнозинство няма да има и бюджет

ДПС: Без мнозинство няма да има и бюджет

ДПС искат да бъдат част от такова мнозинство и да имат водеща роля в него