ПП МИР е създала онлайн симулатор за машинно гласуване. Той е достъпен от всеки един компютър или мобилен телефон и е част от националната информационна кампания на политическата сила за популяризиране на ползите от машинното гласуване. Приложението използва подобен интерфейс, какъвто и машините за гласуване. Като дори издава електронна бюлетина, симулираща оригиналната бюлетина, която машинната за гласуване издава след упражняване на вота.

Целта на ПП МИР е да представи на гражданите по удобен, лесен и достъпен начин как се гласува машинно. Симулаторът е реализиран заедно с гражданско сдружение "Памет", гражданско сдружение "Мрежа за инициативи и решения" и Световна младежка академия "Лидер" и е достъпен на следния линк: https://uraa.eu/voting/

От партия МИР искат касиране на вота, изцяло машинно гласуване и нови избори
Обновена

От партия МИР искат касиране на вота, изцяло машинно гласуване и нови избори

Искат 45-ия парламент да промени Изборния кодекс и да се саморазпусне

От ПП МИР припомнят, че за тях е национална кауза провеждането на честни избори чрез машинно гласуване. Те са били първата партия, която още преди две години е предложила въвеждането на машинно гласуване и е организирала протест пред Министерският съвет с палатков лагер. Партия МИР заедно с мрежа от граждански и неправителствени организации ще проведе и практическо обучение за машинното гласуване, при което експертите и доброволците на партията ще посетят голяма част от българските общини и чрез реални машини ще обучат българските граждани как се гласува машинно.

Машинното гласуване у нас - въведено, но не приведено в действие

Машинното гласуване у нас - въведено, но не приведено в действие

Активисти на ПП "Мир" гласуваха символично пред Министерски съвет