Инциденти като този в Полша показват наложителността от това България да прати отново пълномощен посланик в НАТО, какъвто към момента нямаме. Това заяви в кулоарите на НС Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

"Искаме да поощрим служебното правителство да побърза с възстановяването на български посланик в НАТО. Именно в такива ситуации е изключително важно да имаме директен досег с тези институции", каза той.

Попитан как ще коментира въртящите се в публичното пространство слухове, че вероятен фаворит на правителството за представител в НАТО може да е Теодора Генчовска, екс външен министър от "Има такъв народ" в кабинета "Петков", Лорер бе лаконичен: "Решението е на служебното правителство, но е време този процес да бъде ускорен".

ПП били "изключително разтревожени" от случилото се в Полша. "Изказваме нашите съболезнования на нашия съюзник. Знаете, че днес следобед ще има закрито заседание на военна и външна комисия, където очакваме да чуем повече както от министрите, така и от нашите служби", заяви народният представител.

Все още няма официално потвърдени данни откъде е изстреляна убилата двама полски граждани ракета, но във вчерашния ден американският президент Джо Байдън заяви, че може би тя не е била руска. По-късно в агенции като "Ройтерс" и "Асошиейтед прес" излезе информация, позоваваща се на официални източници от американската администрация, пожелали анонимност, че се касае за украинска ПВО ракета С-300.

ГЕРБ, ДПС и Янев зоват за сдържаност по отношение на падналата в Полша ракета

ГЕРБ, ДПС и Янев зоват за сдържаност по отношение на падналата в Полша ракета

Докато официално да се установят фактите