Няма обективни причини за задължително носене на маски навсякъде на закрито в столицата, дори само за 15 дни. Това показва анализ на "Продължаваме промяната" (ПП) на база на данните за заболеваемостта от COVID-19 от началото на месеца, съобщиха от партията.

Според ПП, при общо около 1000 хоспитализирани пациенти в цялата страна и при около 50 в интензивни отделения, това означава ползване на 10% от болничните и 2,5% от интензивните легла.

От утре в софийския мол без маска, но в магазините в мола - с маска

От утре в софийския мол без маска, но в магазините в мола - с маска

Мерките ще важат от утре, 4 август, до 19 август включително

От "Продължаваме промяната" заявяват, че кривата на заболеваемостта спада, няма натоварване на здравната система, няма риск за живота и здравето на пациентите и не се налагат допълнителни ограничения в София, особено в разгара на летния туристически сезон, който по принцип е концентриран извън столицата.

От ПП смятат, че планът на кабинета "Петков" за управление на ковид кризите, изработен с предишното ръководство на Министерството на здравеопазването, е овладял напълно пандемията, без да се стига до затваряне на икономиката и натиск върху здравната система.

"Призоваваме служебното здравно министерство да преосмисли наложената мярка", подчертават от партията.

1496 са новите случаи на COVID-19

1496 са новите случаи на COVID-19

24% са положителните проби