От утре влизат в сила противоепидемични мерки в столицата във връзка с разпространението на коронавирус и августовската вълна, в която се намираме. Мерките за задължително носене на маски в закрити помещения бяха анонсирани вече с влизане в сила от 4 август, четвъртък. От началото на седмицата важат такива мерки в други области на страната като Варна, Шумен, Търговище.

Днес служебният министър д-р Асен Меджидиев е провел среща с директора на столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев във връзка с множеството въпроси за мерките в София-град. Направени са уточнения в заповедта за въвеждане на мерките в София-град.

Вече е издадена нова заповед от СРЗИ, с която е намален срокът на действие на противоепидемичните мерки. Те ще са в сила от 4 август до 19 август, включително.

И софиянци да очакват задължителни маски в градския транспорт

И софиянци да очакват задължителни маски в градския транспорт

Тодор Кантарджиев обеща меки и приемливи мерки

Също така в заповедта се конкретизира, че противоепидемичните мерки не се отнасят за спортуващите на закрито, за персонала и клиентите на заведенията за хранене и развлечение и за децата до 6 г.

По отношение на големите търговски обекти, тип мол, е направено уточнение, че гражданите следва да носят предпазни маски за лице при посещение на отделните търговски обекти в рамките на мола, но не и в общите му части.

Новорегистрираните с коронавирусна инфекция – 1951 случая

Новорегистрираните с коронавирусна инфекция – 1951 случая

В интензивно отделение са настанени 58 души