ПП скочи срещу чистката в Българската банка за развитие (ББР). Това стана ясно от декларация на партията, прочетена от трибуната на НС от Даниел Лорер, който бе министър на иновациите и растежа.

Служебното правителство премахва професионално избрания борд на банката, по думите му. ББР е на път да се превърне в банка на развитие на приятелския кръг на властта, опасява се Лорер. Тази институция възстановила доверието на малкия бизнес в предишния кабинет. Лорер посочи, че банката е на печалба.

Бившето ръководство се оплакало, че служебният министър отказал да съдейства за лошите кредити. 8 фирми са получили близо милиард лева от банката, това е установило управлението на ПП, както припомни още депутатът от ПП. Прокуратурата удобно бави разследването срещу фирмата на едно от лицата с прякор Вълка, обясни Даниел Лорер.

След поредната "Борисовка" Петков пита: Борисов познава ли Вълка?

След поредната "Борисовка" Петков пита: Борисов познава ли Вълка?

Настимир Ананиев: Важното е, че фирмата зад АМ "Хемус" не е взела държавни пари

Кой предложи Валери Марински?, попита депутатът като припомни, че той е бил отстранен от борда на банката. Сред възстановените е и Димо Спасов. От ПП захапаха и президента Румен Радев. Лорер каза, че юмрукът, вдигнат срещу корупцията се обърнал срещу хората, които работили за каузата. Докога ще връщаме всяка стъпка за нормално функциониране на нашите държавни институции назад, питат още от ПП.

ГЕРБ обвиниха Петков и Лорер за нанесена щета от 1 млн. лв. на ББР

ГЕРБ обвиниха Петков и Лорер за нанесена щета от 1 млн. лв. на ББР

А и Петков излъгал, че банката не подпомага малки и средни предприятия