Все още нямаме подкрепа от 121 депутати. Това заяви в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров по повод шансовете за съставяне на кабинет начело с Асен Василев. Все още обаче разговорите продължават. Подкрепа се очаква от народни представители, които можели самостоятелно да вземат решения и са съгласни с приоритетите на управленската програма.

Към този момент сме отворени към всички депутати, които се припознават в програмата, която сме представили, изтъкна още Гюров.

БСП готова и при третия мандат да реди кабинет

БСП готова и при третия мандат да реди кабинет

Ако няма подкрепа от поне 121 депутати мандатът няма да се реализира

Припомняме, че днес изтича срокът, в който номинираният за премиер Асен Василев, понастоящем финансов министър в оставка, трябва да върне връчения му мандат на президента Румен Радев - изпълнен и с имена на министри или неизпълнен. Срещата ще се състои в 17 часа.

До този момент подкрепа са заявили коалиционните партньори БСП и "Демократична България", както и условно част от независимите депутати.

Това дали ще мине кабинетът зависи обаче не само от заявената подкрепа, но и от броя депутати, които се регистрират в пленарна зала в деня на гласуване на правителството.

Имало е покана към ИТН, но не е имало среща

Имало е покана към ИТН, но не е имало среща

Борислав Сандов: Има няколко души от ИТН, с които диалогът е невъзможен