От левицата смятат, че с промените в Закона за митниците управляващите ще изтупат от малкия и среден бизнес 200 млн. лв. Управляващите за пореден път се отнасят към този бизнес като към брашнен чувал. Това заяви в отрицателен вот Таско Ерменков от левицата, след като управляващите приеха промени в Закона за митниците.

С промените се въвежда изискването финансовият министър да определя изискванията към софтуера за управление на продажбите в търговските обекти и към производителите, разпространителите и ползвателите на софтуер, а производителите и разпространителите на софтуер да декларират в НАП, че софтуерът отговаря на изискванията. Така ще се декларира, че софтуерът не може да променя, изтрива или манипулира информацията в базата данни, с която работи.

НАП ще създаде електронен списък на софтуерите за управление на продажби в търговските обекти. Лицата ще са длъжни да използват в търговските си обекти само включените в списъка софтуери.

Драгомир Стойнев убеден, че идат предсрочни избори

Драгомир Стойнев убеден, че идат предсрочни избори

С 250 милиона лева ГЕРБ ще рекетират малкия и среден бизнес

Таско Ерменков заяви, че за пореден път в българското законодателство се нарушават правилата, които сами депутатите са приели и предупреди, че няма оценка върху въздействието. Управляващите за пореден път се отнася към малкия и среден бизнес като брашнен чувал - тупат и тупат, посочи в отрицателния си вот Ерменков. Той бе категоричен, че управляващите се опитват да вземат допълнително 200 млн. лв. от българския бизнес.

Опитвате се да им вземете около 200 млн. лв. допълнително. Той посочи, че те са длъжни да посочат и кои са облагодетелстваните фирми, които ще си направят нови устройства. По време на дебатите Драгомир Стойнев коментира, че с промените в Закона за митниците български предприемачи ще бъдат рекетирани от ГЕРБ. "Сега е моментът да се знае, че ГЕРБ ще вземат 200 млн. лв. от българските граждани", изтъкна Стойнев.

Нинова се нахвърли на управляващите: Новите касови апарати фалират малкия бизнес

Нинова се нахвърли на управляващите: Новите касови апарати фалират малкия бизнес

Три големи фирми щели да приберат 122 млн. лв.

Менда Стоянова изтъкна, че целта на опозицията е да заблуди хората като хвърлят въпросните цифри в публичното пространство. "Става дума за софтуер за управление на продажбите и онези фискални устройства - касов апарат или фискален принтер, които са свързани с компютъра за управление на продажбите", коментира Менда Стоянова.