Съветът на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) открива разговори за присъединяване към нея с 6-те страни кандидатки, между които и България, на 25 януари 2022 г. България прие официално поканата за започване на разговори за членство.

Одобрени са условията на задълбочени технически прегледи и пътна карта с пълните параметри на започващия процес с България на срещата на Съвета на ОИСР на 9- 10 юни 2022 г.

Министерският съвет прие решение за определяне на водещи и партниращи институции по правните инструменти на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. България трябва да предостави първоначален меморандум, който да покаже дали българското законодателство и политика съответства с правните инструменти на ОИСР.

Правителството задвижи присъединяването към ОИСР

Правителството задвижи присъединяването към ОИСР

Държава не се ръководи с хаштагове, остър бе Гълъб Донев

Способността на българската администрация да предоставя бързо исканата от ОИСР информация е определяща за скоростното ни присъединяване към организацията. Очакват се предприети своевременни действия в съответствие с направените препоръки от ОИСР, включително промени в законодателството, ако е необходимо.