Оръжия за Украйна не са изнасяни. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на парламентарния контрол, докато отправяше въпрос към наследника си в служебния кабинет Никола Стоянов.

Междуведомствената комисия в МИ е провела 4 редовни заседания за три месеца. На всеки 20 дни се провеждат заседания. Военната индустрия у нас е и със силно социално значение, по думите на министъра на икономиката. Само за 12 август са издадени разрешения за над 852 милиона евро. За 50 държави изнасяме оръжия включително и Полша. Според икономическия министър Никола Стоянов България ежегодно информира Съвета на Европа за износа на оръжия.

И на второ четене в комисия - пращаме оръжия за Украйна

И на второ четене в комисия - пращаме оръжия за Украйна

ГЕРБ искат помощта от България за страната да бъде увеличена в бъдеще

Не очаквах да хитрувате на дребно, захапа го Корнелия Нинова. Тя очаква данните за последните два месеца на годината. Лидерът на БСП обвини Стоянов в криене на информация. По думите й служебният кабинет изнася оръжия за същите дестинации като редовния кабинет.

Никой от правителството не договаря износа на оръжия за Украйна, успокои икономическият министър. Два месеца чакал Никола Стоянов депутатите да го извикат в зала да им отговори на въпросите. А военната индустрия, по думите му, обичала тишината и затова настоя да се даде спокойствие на бранша. Стриктно съм изпълнявал решенията на Народното събрание, увери още министърът на икономиката.

Нинова зове: Спрете Никола Стоянов, той е заплаха за националната сигурност
Обновена

Нинова зове: Спрете Никола Стоянов, той е заплаха за националната сигурност

От месеци министърът не е идвал в парламента