Правителството ще подпомогне Варна за разрешаване на инфраструктурни проблеми, стана ясно от работната среща на министър-председателят Бойко Борисов в общината.

На срещата се изтъкна, че от 30 години не е правено нищо, за да се облекчи трафикът във Варна. Борисов обяви, че правителството предлага две мерки в това отношение - разширяване с две допълнителни ленти и с две локални платна на централния транзитен булевард, който свързва входа на града и аерогарата, както и нова пътна отсечка, която да облекчи движението от и към пристанището.

Финансирането ще бъде от бюджета и от ЕИБ, а изпълнението към момента зависи от решенията на общинския съвет във Варна.

Българската земя е на българския народ, отсече Борисов по казуса "Калиакра"

Българската земя е на българския народ, отсече Борисов по казуса "Калиакра"

Със сигурност ще се наложи да се плаща, заяви Борисов

"Ние сме евтини на брашното и скъпи на триците", каза премиерът. Според него новият антикорупционен орган трябва да започне с разследванията си оттук и да стигне до НДК, "за да видим какви приватизационни сделки са правени".

Премиерът поясни, че съществуват много проекти, които се нуждаят от финансиране, а в същото време пари се пилеят за ликвидиране на щети от решения на предишни правителства. Като пример, министър председателят изтъкна и зоните по "Натура 2000".

Премиерът спомена разследвания, които текат в продължение на 4-5 години срещу неизвестни извършители, макар и според Борисов извършителите да са известни. Министър-председателят обяви, взетото преди дни, решение да се отпуснат 15 млн. лв. на Варна.