ГЕРБ няма да се изживяват като ревизори, но призовават президента Румен Радев да озапти мераците на служебния кабинет в кадруването и разпределението на обществени поръчки.

Това заяви на пресконференция в централата на партията Лиляна Павлова. Тя заподозря служебния кабинет, че явно е натоварен с нова мисия - да залага капани на следващото правителство.

Според Лиляна Павлова с действията и бездействията на служебния кабинет и работата му при условията на пълно затъмнение - за това да дава изявления, без възможност за журналистически въпроси, се залагат капани пред следващото правителство.

Горанов респектиран от политическия разум на патриотите

Горанов респектиран от политическия разум на патриотите

ГЕРБ и патриотите амбицирани за силно правителство

По думите й партизираното кадруване е същото нещо, с което ще запомним служебния кабинет. Павлова отбеляза, че то продължава.

"Апелираме към него като единственият, който контролира служебния кабинет да озапти мераците на служебния кабинет и в кадруването и в обществените поръчки", каза Павлова. Тя бе категорична, че служебното правителство усилено работи да заложи капани на следващото във всички сфери и области и визира болната тема с интеграцията на бажанците и промяната на постановление 208, блокирането на европейското финансиране за АМ "Струма", дискредитирането на Агенция "Пътна инфраструктура".

Павлова продължи с упреците като изтъкна, че служебното правителство е направило така, че да не бъдат приключени ремонтите по АМ "Хемус", така че и това лято да имаме тапи към морето.

Според нея след петте дни ремонт на осветлението при тунел "Ечемишка", състоял се след трагичния инцидент, работата е спряна. "Правиха пиар на гърба на един нещастен инцидент, прекратиха концесията на летище София, няма сектор, в който няма заложен капан", категорична бе Павлова.

Наредбата за интеграция на мигрантите натоварва бюджета, предупреди Бъчварова

Наредбата за интеграция на мигрантите натоварва бюджета, предупреди Бъчварова

Първата бе за 1652 - ма бежанци, които държавата прие на своя територия

Тя настоя да се преустановят всички обществени поръчки и сключването на анекси по договори, да се преустанови продажба на имоти и сделките с терени. "Какво ли още има, което не знаем"- попита Павлова и обобщи, че се надяват скоро служебният кабинет да довърши своя компроментиран мандат.

Тя бе категорична, че ще работят с президента Радев, както с всеки друг президент. По думите й редно той да озапти всичко това, което се случва в държавата, защото това е пагубно и се пише на негов гръб.

Служебното правителство да отговори на ЕК за "Газпром", призова Горанов

Служебното правителство да отговори на ЕК за "Газпром", призова Горанов

Вместо да уволнява хора от енергетиката

На въпрос ще искат ли ревизия на обществените поръчки от служебния кабинет, Павлова посочи, че за разлика от г-н Герджиков, от ГЕРБ няма да се изживяват като ревизори. "Всеки трябва да анализира това, което се случва", каза още тя.

Относно срещата с представителите на БСП, Павлова уточни, че темата на срещата е изрично уточнена и това е предстоящото председателство на България на Съвета на Европа.