"Новата партия на Лютви Местан няма да бъде турска. Тя ще бъде регистрирана в българския съд и представена в София", стана ясно от думите на депутат.

След публикации в "турските медии", цитиращи един от отцепилите се бивши ДПС депутати, че Местан ще прави турска партия, Хюсеин Хафъзов се появи в родни парламент, за да разсее тези слухове.

Грешка на турските медии – това е обяснението на Хафъзов. Според него турските журналисти са интерпретирали некоректно факта, че един от приоритетите на новата формация ще е да се грижи и за интересите на малцинствата у нас, включително турското малцинство.

"Аз не съм бил в Турция, и това не е вярно", продължи да открива лъжи в "турските медийни материали" Хафъзов.

Отцепилият се от ДПС депутат увери, че новата партия на бившия лидер Местан ще се учреди у нас, ще бъде българска национална партия.

Тя ще бъде официално представена в понеделник или вторник, но името й още е тайна. Хафъзов гарантира, че колегите му не са отишли в Турция с цел именно това да е локацията, в която да обявят създаването на нова партия.

Детайли за новия проект като име, източници на финансиране, очаквания за поток от структурите на ДПС, няма да бъдат издавани до пресконференцията, на която формацията ще бъде представена.