Премиерът Гълъб Донев отказа да отговаря "все едно е в час по литература на отговор на литературен въпрос", отправен по време на парламентарния контрол от лидера на БСП Корнелия Нинова. Въпросът й бе за коментар на говорителя на служебния кабинет Антон Кутев в интервю, че "страната трябва да даде пари за оръжие, а не за социални помощи". Тя пита и дали има промяна в позицията на МС за войната в Украйна.

Гълъб Донев отговори иронично: Все едно е в час по литература и му е зададен въпрос "Какво иска да каже авторът?".

БСП и ПП атакуват кабинета, Гълъб Донев не може да си позволи лукса да слуша критики

БСП и ПП атакуват кабинета, Гълъб Донев не може да си позволи лукса да слуша критики

Служебният кабинет е отказал да изпълни задълженията си според Венко Сабрутев от ПП

"Премиерът не може да отговаря, но дължи на депутатите ясна позиция за сигурността на отбраната на страната. За позициите на кабинета може да се съди по неговите решения, не сме изразявали позиция за участие във война никъде, а за възстановяване на мира и сигурността в района. Парламентът разполага с правомощията, да се твърди обратното е грубо изопачаване на истината", бе подробен той.

По същество премиерът уточни, че кабинетът оценява рисковете и българското правителство прави необходимото, за да е готова държавата за адекватна реакция за решаване на конфликта. Донев атакува, че основното, което очаква правителството, е съставяне на редовно парламентарно мнозинство.

Донев вярва в разума на депутатите да съставят редовен кабинет

Донев вярва в разума на депутатите да съставят редовен кабинет

И да има, и да няма редовно правителство, служебният кабинет е готов да изпълнява задачите си

Нинова поиска уважение към институцията НС и критикува за средствата за 10-те "Грипени" и призова кабинета на Румен Радев да не се отклонява от политиката за превъоръжаване.